Waar gaan we voor

Het is ons doel een brug te slaan tussen de geitenhouderij en de maatschappij. Dat willen we doen door te laten zien wat we doen. Onder meer door deze website maar ook door het inrichten van onze “skybox” een ruimte boven de kantine en het tanklokaal van waaraf je in de stal kan kijken. Ook willen we een informatiebord aan de weg plaatsen, waarop te lezen is wie we zijn en wat we doen.

Wat de productie van onze dieren betreft streven we een hoge levensproductie na. We zien graag dat de dieren lang op ons bedrijf verblijven en zo veel kilogrammen eiwit produceren waar onze afnemer De Jong Cheese in Alphen dan weer lekker kaas van kan maken. Een deel van de kaas die van onze melk is gemaakt willen we terugkopen en onder naam De Roozehoeve vermarkten in de regio.
Verder streven we naar een hoge productie per geit. Als geiten het goed naar hun zin hebben, zullen ze vanzelf een goede melkproductie halen. Bij het paren van de dieren selecteren we op sterke dieren en elementen die kracht vertegenwoordigen. Zo fokken we sterke geiten die het produceren van melk lang vol kunnen houden en tegen een stootje kunnen.