Waar staan we voor

Verbinden

Roozehoeve-300x300-13Onze vennootschap heet “De Verbinding”. Dat is een heel bewuste keuze. Het gaat om de verbinding tussen ons als partners, de verbinding met de geitenhouderij, een relatief kleine, jonge en dynamische sector waar nog veel te ontdekken en ontwikkelen valt. Daar willen we graag een bijdrage aan leveren. Zo zit Ronald in het bestuur van de Geitenstudieclub Zuid Nederland.

Verder willen we de verbinding maken tussen de geitenhouderij en de maatschappij. In de Nederlandse veehouderij in het algemeen en de geitenhouderij in het bijzonder gebeuren heel veel goede dingen en wordt er overwegend zeer goed voor de dieren gezorgd. We vergeten dat als sector alleen af en toe te communiceren. Wij willen graag ons bedrijf open stellen voor burgers en laten zien en vertellen waar we mee bezig zijn. We zijn bezig met het realiseren van een skybox zodat fietsers die langs komen vanaf de zolder een kijkje in de stal kunnen nemen. Daarnaast willen we voor de stal een geitenspeeltuin aan te leggen waar lammeren in de goede tijd van het jaar kunnen spelen.

Ook de verbinding met onze zakenpartners vinden we van belang. Wij geloven in langdurige relaties en samenwerkingsverbanden. Uiteraard is de prijs bij zakendoen altijd van belang maar proactiviteit, meedenken, leverbetrouwbaarheid, afspraken nakomen, vertrouwen en een goede prijs / kwaliteit verhouding zijn zeker zo belangrijk. Als een leverancier niet bevalt zullen we ook altijd het gesprek aangaan alvorens afscheid te nemen. De bedrijven waar we zaken mee doen zijn te vinden op de pagina onze verbindingen.

Duurzaam

Roozehoeve-300x300-07Duurzaam produceren vinden we belangrijk. Als het gaat over de omgang met onze dieren. Goed voor ze zorgen zodat ze lang op ons bedrijf kunnen blijven. Hierover kunt u meer lezen op deze website bij onze dieren. Maar ook duurzaam als het gaat om energie verbruik. Zo werken we met een voorkoeler die met water de melk terug koelt zodat we minder energie nodig hebben om de melktank op temperatuur te krijgen. Verder werken we uitsluitend met groen opgewekte stroom.

Maatlat duurzame veehouderij
Ons bedrijf voldoet aan de maatlat duurzame veehouderij. Hiervoor hebben we geïnvesteerd in diverse duurzaamheid maatregelen. De maatlat duurzame veehouderij stelt diverse eisen aan het bedrijf op het gebied van onder meer, ammoniak, dierenwelzijn, dierengezondheid, energie en omgeving. Een aantal voorbeelden van maatregelen die we genomen hebben:

Dierenwelzijn

  • De eet- en drink plaatsen van de dieren liggen maximaal 40 cm boven het niveau waar de dieren staan. Voor de eetplaatsen hebben we hiervoor een speciale “voerstoep” gemaakt voor het voerpad.
  • Ruim voldoende drinkplaatsen zodat de dieren altijd over vers drinkwater kunnen beschikken.Roozehoeve-300x300-08
  • Ruim voldoende ruimte aan de ruifen zodat de dieren altijd volop stro op kunnen eten als ze daar behoefte aan hebben.
  • Een geïsoleerd dak zonder direct zonlicht zodat de dieren vooral in de zomer koel in de stal kunnen liggen. Daarnaast er een grote open ruimte aan beide zijkanten van de stal zodat er veel lucht en licht in de stal kan komen.
  • Volop kunstlicht in de stal zodat het ook in de donkere dagen prettig is voor de dieren om in de stal te zijn.

Dierengezondheid

  • Om de insleep van ziektes te voorkomen is er een hygiëne sluis waar bezoekers aan de stal zich omkleden en bedrijfskleding aantrekken.
  • Gescheiden huisvesting van de melkgeiten en de lammeren om overdracht van ziektes van oud op jong te voorkomen.

Energie

  • Voorkoeling van de melk met behulp van water. Hierdoor wordt het water opgewarmd en de melk gekoeld. Dit levert lekker drinkwater voor de dieren op en bespaart energie bij het koelen van de melk.
  • Zeer zuinige LED verlichting